След заседание, продължило два дни, и общо 5 гласувания депутатите отново

...
След заседание, продължило два дни, и общо 5 гласувания депутатите отново
Коментари Харесай

Два дни заседание и часове наред дебати: Депутатите отново не избраха председател на НС

След съвещание, траяло два дни, и общо 5 гласувания депутатите отново не избраха ръководител на 48-ото Народно заседание.

Бяха издигнати общо трима претенденти - Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Цвета Рангелова от " Възраждане ", Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. От ГЕРБ и Политическа партия, както по-рано беше оповестено, не издигнаха свои претенденти, въпреки че първичните им оферти бяха съответно Росен Желязков и Никола Минчев. " Възраждане " също промени своята номинация за ръководител на Народно събрание - при започване на съвещанието повдигнат беше Петър Петров.

Преди гласуването имаше концепция депутатите да се обединят към кандидатурата на Вежди Рашидов като най-възрастен и умел депутат, само че той самичък съобщи, че отдръпва своята кандидатура и изнесе затрогваща тирада пред своите сътрудници в залата.

Той показа, че в никакъв случай през живота си не е слагал пред името си някаква купа. 

" Идвам от едно сиропиталище, приключил съм художествена гимназия и Художествената академия с отличен 6. Преподавал съм в Художествената академия. Академик съм в две страни и съм член-кореспондент на Българска академия на науките, почетен професор съм, доктор хонорис идея, само че в никакъв случай не съм ги казвал тези неща ", уточни Рашидов.

" Няма по-голяма купа от положителното име, което човек си сътвори ", акцентира Рашидов. Той означи, че е бил тежкоболен, поради което е отказал да бъде народен представител.

Рашидов благодари на Политическа партия и ги поздрави, че са създали крачка към смяната. Извини се и на Корнелия Нинова, че е имало моменти, в които не се е държал джентълменски с нея.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР